T1 saneerimise otsus läks kahe eksperdi kätte

BNS
Copy
T1 kaubanduskeskus
T1 kaubanduskeskus Foto: Sander Ilvest

T1 emaettevõte Pro Kapital Grupp teatas, et kohus määras saneerimisasjaga tegelema kaks eksperti, lõplikku otsust saneerimise kohta on oodata hiljemalt 10. augustiks.

Pro Kapital Grupp soovib T1 omanikfirma Tallinna Moekombinaadi saneerimist, kuid suurinvestorid näeksid parema meelega ettevõtte pankrotti. Võlausaldajad hääletasid saneerimiskava maha ning seetõttu esitas Moekombinaat 2. juunil kohtule avalduse, et too võlausaldajate poolt vastu võtmata jäänud saneerimiskava kinnitaks. Nüüd teatas Pro Kapitali juht Allan Remmelkoor, et kohus otsustas saneerimisasjaga tegelema panna kaks eksperti, kes peavad saneerimiskava hindama.

Harju maakohus kinnitas, et ekspertideks on määratud Priit Sander ja Härmo Haljaste. Sander on Tartu Ülikooli rahanduse dotsent, Haljaste aga Kaanon Kinnisvara asutaja.

Ekspertidel on aega hinnangu andmiseks 22. juulini. Kui vähemalt üks ekspertidest leiab, et ettevõtte saneerimine oleks edukas, siis võib kohus saneerimiskava kinnitada. Kui ei, ähvardab firmat pankrot.

Kohus teeb saneerimiskava osas lõpliku otsuse 10. augustiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles