Hello Kitty asutaja lahkub ametist

PM Majandus
Copy
Pildil Hello Kitty mänguasi.
Pildil Hello Kitty mänguasi. Foto: Margus Ansu/PM

92-aastane Shintaro Tsuji, kes asutas Hello Kitty loonud firma Sanrio, teatas, et astub ettevõtte tegevjuhi kohalt tagasi.

Tsuji ütles, et annab juhtimise üle oma 31-aastasele pojapojale Tomokuni Tsujile, vahendas BBC. See on esimene juhivahetus ettevõtte 60-aastase ajaloo jooksul.

Hello Kitty, mis loodi 1974. aastal, on toonud ettevõttele sisse miljardeid. Algselt lastele suunatud tegelane on kaunistanud riideid, mänguasju ja muidki esemeid ning osutunud populaarseks ka täiskasvanute seas.

Tomokuni Tsuji saab 1. juulil aktsiaindeksi Topix ettevõtete noorimaks tegevjuhiks. Tal on sama sünnipäev, 1. november, mis Hello Kittyl, kuid ta on tegelaskujust 14 aastat noorem.

«Ma muudan ettevõtte selliseks, et see reageeriks paremini tänapäeva kiiresti muutuvale ärikeskkonnale,» ütles ta pressikonverentsil.

Sanrio, mille käive on aastaid kahanenud, on saanud koroonakriisilt raske hoobi. Ettevõtte puhaskasum langes 2019./2020. majandusaastal 95 protsenti ja käive alanes 6,5 protsenti.

Kuigi Hello Kitty on loonud jaapanlased Jaapanis, on tegelaskuju rahvuselt britt, sest briti kultuur oli 1970ndate Jaapanis moes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles