USA Föderaalreserv lubas toetada majandust kõigi vahenditega

Copy
Keskpanga juht Jerome Powell
Keskpanga juht Jerome Powell Foto: Liu Jie/ZUMAPRESS.com/Scanpix Baltics

USA Föderaalreserv lubas riigi sügavast majanduslangusest väljatoomiseks kasutada kõiki enda käsutuses olevaid vahendeid ning vihjas, et jätab intressimäärad madalale tasemele kuni 2022. aasta lõpuni.

Ühendriikide keskpank märkis reedel kongressile esitatud rahapoliitikaraportis, et COVID-19 kriis on kaasa toonud «tohutuid inim- ja majandusraskusi üle Ühendriikide ja maailma».

«Nende raskustega võitlemiseks on Föderaalreserv pühendunud kõigi oma vahendite kasutamisele USA majanduse toetamiseks sellel keerulisel ajal,» teatas keskpank.

Raportit esitleti kaks päeva pärast rahapoliitika istungit, kus keskpank jättis baasintressi vahemikku 0-0,25 protsenti ja teatas, et see jääb rekordmadalale veel nii mõnekski ajaks. Föderaalreserv otsustas finantsturgude toetamiseks jätkata ka võlaostuprogrammi.

Keskpanga juht Jerome Powell annab teisipäeval ja kolmapäeval uue raporti kohta ütlusi kongressi komiteedele. Ootuste järgi uurivad seadusandjad temalt, kuidas keskpank majandust aastakümnete kõige raskema majanduslanguse ajal veel aidata plaanib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles