Kalevi jahtklubi uue sadamahoone arhitektuurikonkursi võitis Ülar Mark

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Kalevi Jahtklubi uue sadamahoone arhitektuurikonkursi võidutöö Kompleks
Kalevi Jahtklubi uue sadamahoone arhitektuurikonkursi võidutöö Kompleks Foto: Ülar Mark

Kõik Kalevi jahtklubi uue sadamahoone arhitektuurikonkursile esitatud projektid olid purjetajatest aritektide koostatud. 

Pirital tegutsev Eesti suurim jahtklubi vajab tegutsemiseks ning purjespordi korraldamiseks sadamas lisapinda ning uuele sadamahoonele sobiva projekteerija leidmiseks kuulutas klubi talvel välja arhitektuurikonkursi. Osalema kutsuti viis arhitektuuribürood, kus kõigis töötavad purjetajad ning Kalevi jahtklubi liikmed. 

«Esitatud tööd olid sisukad. Purjetajatest arhitektid teavad, milline peab olema jahtklubi ehk purjetaja teine kodu,» kommenteeris žürii liige, Kalevi jahtklubi ülem Lauri Kurvits. Žüriisse kuulusid veel jahtklubi kommodoor Kalev Vapper ja arhitektid Inga Raukas ja Peeter Loo. 

Kurvitsa sõnul ei olnud tööde vahel valida lihtne, kuid lõpuks otsustati valida võitjaks märksõna «Kompleks» all esitatud lahendus, mille autoriks on arhitekt ja soolopurjetaja Ülar Mark arhitektuuribüroost Mark. 

Ajalooline Kalevi jahtklubi maja, kus klubi täna tegutseb, jääb samuti alles ning kuna kompleks koos torniga on muinsuskaitse all, siis seda ei muudeta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles