Kaugkütte hind hakkab üle Eesti langema

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaugküte
Kaugküte Foto: Ants Liigus.

Maagaasi ja põlevkiviõli hinna languse tõttu kukub lähikuudel üle Eesti ka tarbijatele müüdava soojuse hind.


Kõikidele maagaasi ja põlevkiviõli baasil töötavatele soojatootjatele kooskõlastab konkurentsiamet hinna valemi alusel, kus muutuvaks suuruseks on maagaasi ja põlevkiviõli hind. Hinnavalem kehtib nii olukorras, kus kütuste hinnad tõusevad kui ka olukorras, kus need langevad.

Sügisel toimus kütuste maailmaturu hinnatõusu tõttu soojuse hinna tõus kõikide nende soojusettevõtete jaoks, mis kasutavad kütusena maagaasi ja põlevkiviõli. Konkurentsiamet juhib tähelepanu, et ettevõtted on kohustatud kütuse hinna langemisel langetama ka soojuse hinda.

Konkurentsiamet on saatnud kõikidele nendele soojusettevõtetele, mille hinnad on kooskõlastatud valemi alusel, välja ka meeldetuletused, kus juhitakse tähelepanu, et kütuse hinna langusele peab järgnema soojuse hinna langus. Juhul, kui ettevõtted ei täida neile hinnavalemi alusel pandud kohustusi soojuse hinna langetamiseks, teeb amet kohustust eiravatele soojusettevõtetele ettekirjutuse.

Hinnavalemi arvestamata jätmise puhul on tegemist turguvalitseva seisundi kuritarvitamisega, mille eest on võimalik rakendada sanktsioone konkurentsiseaduse alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles