EL nõuab langusse liikuva majandusega Hispaanialt uusi kärpeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni majandusvolinik Olli Rehn täna Brüsselis pressikonverentsil.
Euroopa Komisjoni majandusvolinik Olli Rehn täna Brüsselis pressikonverentsil. Foto: SCANPIX

Hispaania majandus on liikumas uude langusse, kuid Euroopa Komisjoni majandusvolinik Olli Rehn ütles kolmapäeval, et komisjon ootab Hispaanialt uut avaliku sektori kulude vähendamist ja radikaalset tööturureformi.

Hispaania majanduskasv on peatunud ning majanduses on oodata uut langust, ütles riigi eelarveminister Cristobal Montoro parlamendis.

Parlament peab kolmapäeval hääletama uue säästupaketi üle, mis sisaldab 8,9 miljardi euro ulatuse kärpeid ja 6,2 miljardi euro ulatuses maksude tõstmist.

«Oleme teinud kärpeid nii, et need võimalikult vähe kahjustaksid majanduskasvu ja kodumaist nõudlust,» ütles minister.

Samal ajal rõhutas Rehn Brüsselis, et kuna Hispaania eelarvepuudujääk tuleb sel aastal loodetud kuue protsendi asemel kaheksa protsenti, siis tuleb Hispaanial rohkem vaeva näha, et langetada puudujääk 2013. aastaks kolme protsendini SKT-st.

«On kahetsusväärne, et Hispaania eelarvepuudujääk püsib nii suur, milles on põhiline süü Kataloonia ja Baskimaa autonoomsete piirkondade liigsetes kuludes,» lisas Rehn.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles