OPEC+ leppis kokku tootmiskärbete pikendamises juuli lõpuni

BNS
Copy
Anwar Gargash.
Anwar Gargash. Foto: KARIM SAHIB / AFP

Naftat tootvate riikide ühendus OPEC ja tema liitlased leppisid laupäeval kokku tootmiskärbete pikendamises juuli lõpuni, teatas Araabia Ühendemiraatide (AÜE) naftaminister Anwar Gargash.

13-liikmeline kartell ja tema liitlased otsustasid pikendada kärpeid, milles lepiti algselt kokku aprillis maiks ja juuniks. Tootmismahtude vähendamise eesmärk oli turgutada koroonaviiruse pandeemia tõttu järsult langenud nafta hindu, ütles Gargash Twitteris.

«Kõik osalevad riigid... nõustusid võimalusega pikendada tootmiskohanduste esimest faasi mais ja juunis veel ühe kuu võrra,» seisis OPEC-i avalduses. 

Aprillis sõlmitud kokkuleppe järgi nõustusid OPEC ja nõndanimetatud OPEC+ vähendada toodangut 9,7 miljoni barreli võrra päevas esimesest maist kuni juuni lõpuni. 

Juulis vähendatakse toodangut 9,6 miljoni barreli võrra päevas, ütles Alžeeria naftaminister Mohamed Arkab. Kokkuleppe osapooled kohtuvad iga kuu, et seda uuesti arutada.

Piirangud on tõstnud nafta hinda, sealjuures USA West Texas Intermediate (WTI) ja Euroopa Põhjamere brent on tõusnud 40 dollarini barreli kohta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles