Elon Musk kutsus üles Amazoni tükeldama

Postimees
Copy
Ettevõtja Elon Musk.
Ettevõtja Elon Musk. Foto: Hannibal Hanschke/Reuters/Scanpix

Ettevõtja Elon Musk kutsus üles tehnoloogiafirmat Amazon tükeldama, kui see ei võtnud oma veebipoodi müügile koroonaviiruseteemalist raamatut.

Musk asus kaitsma raamatu autorit, kelle teose koroonapandeemia kohta Amazoni Kindle kirjastus tagasi lükkas, vahendas BBC.

Musk märkis Amazoni tegevjuhi Jeff Bezose oma säutsus, milles ta nimetas otsust «hullumeelseks» ja lisas: «aeg Amazon tükeldada».

Amazon teatas, et raamat eemaldati vea tõttu ja võetakse müüki.

Raamatu autor Alex Berenson avaldas oma säutsus ekraanitõmmise Amazoni sõnumiga, mille järgi tema raamat koroonapandeemiast ei vasta veebipoe reeglitele.

«Nad tsenseerisid selle», kirjutas Berenson. «See põhineb täielikult avalikel riiklikel andmetele ja teadusartiklitel. See ei ütle, et koroonaviirust pole või et see ei tapa inimesi.»

Musk ja Bezos on konkurendid kosmose vallutamise alal. Bezos asutas 2000. aastal selleks firma Blue Origin. Kaks aastat hiljem asutas Musk ettevõtte SpaceX.

Mullu kritiseeris Bezos Muski kava asutada koloonia Marsile. Ta ütles Business Insiderile: «Minu sõbrad, kes tahavad Marsile kolida? Mina ütlen, et olge head: kolige kõigepealt aastaks Mount Everesti tippu elama ja vaadake, kuidas see teile meeldib, sest võrreldes Marsiga on tegu aiandusparadiisiga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles