Kristjan Rahu ostis Eesti termopuidufirma

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Kristjan Rahu Utilitase Mustamäe katlamajas.
Kristjan Rahu Utilitase Mustamäe katlamajas. Foto: Erik Prozes / Postimees

Ettevõtja Kristjan Rahu valdusfirma UG Investeeringud ostis Thermory ASi, mis valmistab termotöödeldud puitu, saunamaterjale ning terrassi- ja voodrilaudu. 

Thermory loodi 1997. aastal ning tegu on maailma suurima termotöödeldud puidu valmistajaga, mille aastakäive ulatub üle 100 miljoni euro ning mille tehased asuvad kolmes riigis. Ligi 700 töötajaga Thermory ekspordib toodangut enam kui 50 riiki. Ettevõtte suuraktsionär oli varem Livonia Partners, kus üks võtmetegelane on ka pankur Rain Lõhmus.

Kristjan Rahu ütles pressiteates, et neil on hea meel ühendada jõud Thermoryga. «Hindame kõrgelt ettevõtte ambitsiooni ning võimekust anda kestlikul moel lisaväärtust puidule kui olulisele taastuvale ehitusmaterjalile,» lisas ta. Rahu on varem öelnud, et kliimasoojenemise kõrval on kõik muud probleemid tühised. 

Thermory asutaja Meelis Kajandu selgitas, et pärast ettevõtte ülikiiret kasvu ühinemiste ja ülevõtmiste kaudu ning tegevuse laiendamist eksporditurgudel on Thermoryl plaan edasi liikuda ning keskenduda ettevõtte orgaanilisele kasvule. Alles mõned päevad tagasi ostis Thermory täielikult Soome puitmaterjalide tootja Siparila.

«Plaan on suurendada tootmisvõimsusi Eestis ja Soomes, arendada saeveskeid ja rahvusvahelisi müügiesindusi ning keskenduda süsinikujalajälje vähendamisele. UG Investeeringute puhul on tegemist pikaajalise stabiilse investoriga, kes suudab vajadusel uut kapitali kaasata,» lisas ta.

Tehingu üksikasjad, sealhulgas hind, ei ole poolte kokkuleppel avalikud. Tehing jõustub peale konkurentsiameti heakskiitu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles