300 Foxconni töötajat ähvardas enesetapu sooritada

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Hiinas tegutseva valitsusvastase veebilehe teatel ähvardas 300 Foxconni elektroonikatehase töötajat aasta alguses enesetapu sooritada, kirjutab tehnoloogiablogi Slashgear.com.

Viimastel aastatel on Foxconn kokku puutunud juhtumitega, kus töötajad on pikkade töötundide ja väikse palga tõttu ettevõtte tehaste katuselt alla hüpates sooritanud enesetapu.

Nüüd ähvardas sama teha koguni 300 töötajat. Kõnealune juhtum olevat aset leidnud 2. jaanuaril ja oli tingitud sellest, et Foxconn ei võimaldanud töötajatele algselt lubatud hüvitisi.

Väidetavalt oli Foxconn lubanud ühele töötajate grupile võimalust lahkuda ametist koos mõningase kompensatsiooni maksmisega või jätkata ettevõttes tööd ilma palgatõusuta.

Suurem osa grupist nõustus esimese variandiga, ehk lahkuda töölt koos kompensatsiooni maksmisega. Peale seda, kui töötajad olid nõus lahkuma, taganes aga ettevõte lubadusest maksta kompensatsiooni.

Peale seda ähvardas 300 töötajast koosnenud grupp hoone katuselt alla hüpata. Allikate kinnitusel saabus kohale ka kohalik linnapea, kes püüdis tehase katusele roninud inimesi sealt alla meelitada.

3. jaanuari õhtul nõustuski kogu grupp katuselt alla tulema.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles