Aas keeras lennukeelule nädalaid juurde (6)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Asutusteülene pressikonverents. Taavi Aas
Asutusteülene pressikonverents. Taavi Aas Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

​Majandus- ja taristuminister Taavi Aas pikendas eile lennupiirangut riikidesse, kus on liiga palju koroonajuhtumeid. Praeguse seisuga ei saa kuni 21. juunini lennata Rootsi, Suurbritanniasse, Portugali, Valgevenesse, USAsse, Venemaale ja Belgiasse.

Need seitse n-ö punast riiki on 1. juuni seisuga. Juhul, kui seal peaks nakatumiste arv vähenema, siis võib sinna taas lennata. Samas võib juurde tulla riike, kus nakatumiste arv tõuseb ja seetõttu keelatakse ka sinna lendamine. Näiteks praegu jääb napilt joone alla Hispaania, kus nakatumiste arv on 19,52 iga 100 000 elaniku kohta.

Aas allkirjastas esimese korralduse 17. mail, mille järgi ei tohtinud lennufirmad avada Eestist lennuliine kõrge koroona haigestumisriskiga riikidesse. «Viiruse leviku pidurdamiseks saame esmalt avada lennuliinid riikidega, kus viiruse levik on viimase 14 päeva statistika põhjal piisavalt väike. Edasi juba saame järk-järgult ühendusi taastama hakata,» sõnas Aas toona.

MKM lähtub sihtriikide lubamisel ja keelamisel teiste riikide haigestumise määrast, mis peab liini avamiseks olema 25 või vähem inimest 100 000 elaniku kohta viimase 14 päeva jooksul. Sihtriikide epidemioloogilise olukorra vaatab MKM üle iga päev ning avab või piirab lennuliinide avamist vastavalt viiruse levikule. Riikide nimekirja saad vaadata siit.

Samas sõltub liinide avamine ka sihtriigi enda reeglitest. Nagu ka Eestis, kehtivad teistes riikides sisenemisel piirangud, millega tuleks reisi planeerimisel arvestada.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles