Huawei lubab Ida-Euroopas tuhandeid üliõpilasi koolitada (2)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
(FILES) In this file photo taken on January 28, 2020 A photograph shows the logo of Chinese company Huawei at their main UK offices in Reading, west of London, on January 28, 2020. - British telecoms giant Vodafone said on February 5, 2020 that it would cost 200 million euros ($221 million) over five years to remove Chinese group Huawei's equipment from core 5G European activities. (Photo by DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP)
(FILES) In this file photo taken on January 28, 2020 A photograph shows the logo of Chinese company Huawei at their main UK offices in Reading, west of London, on January 28, 2020. - British telecoms giant Vodafone said on February 5, 2020 that it would cost 200 million euros ($221 million) over five years to remove Chinese group Huawei's equipment from core 5G European activities. (Photo by DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP) Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP

Hiina tehnoloogiahiid Huawei kavatseb kolme aasta jooksul panustada enam kui 18 000 Kesk- ja Ida-Euroopa üliõpilase koolitamisse.

Huawei Euroopa regiooni juhi James Li sõnul on eesmärk tõsta regiooni digivõimekust ning tuua tööturule rohkem kvalifitseeritud tipptegijaid. Ta lisas, et globaliseerumine ja koostöö hädavajalikud, et digitaalne transformatsioon saaks edukalt jätkuda.

«Selleks peame oma saavutusi ja õnnestumisi omavahel jagama, sest tänapäevases integreerunud maailmas ei saa ükski riik eraldiseisvalt lahendada digitaalse transformatsiooni väljakutseid,“ selgitas Li koostöökava tagamaid.

2023. aastaks tahab ettevõte pakkuda koolitusvõimalusi 18 000 tudengile ja koostööpartnerile. Tänaseks on Huawei teinud koostööd enam kui 900 rahvusvahelise ülikooliga üle terve maailma, et luua kohalikud Huawei IKT-akadeemiad. Need akadeemiad pakuvad üliõpilastele süvaõpet valdkondades nagu 5G, tehisintellekt, pilvandmetöötlus, suurandmetöötlus ning asjade internet.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles