Prokurörid taotlevad Samsungi juhi arreteerimist

PM Majandus
Copy
Samsung Electronicsi juhatuse aseesimees Lee Jae-yong.
Samsung Electronicsi juhatuse aseesimees Lee Jae-yong. Foto: Kim Hong-Ji/AP

Lõuna-Korea prokurörid taotlevad Samsungi pärija Lee Jae-yongi arreteerimist seoses 3,9 miljardi dollarise raamatupidamispettusega, vahendas Financial Times.

Tegu on järjekordse etapiga kohtuasjas, mis pöörleb selle ümber, kuidas 51-aastane Lee päris maailma suurima arvutiprotsessorite ja nutitelefonide tootja Samsungi tegeliku juhi koha oma isalt, kes sai 2014. aastal infarkti.

Finantsjärelevalve on süüdistanud kontserni tütarettevõtte Samsung BioLogics juhte teise sidusfirma Samsung Bioepis väärtuse kunstlikus suurendamises 3,9 miljardi dollari võrra. Detsembris mõisteti selles süüdi kaheksa Samsungi töötajat.

Ametlikult kontserni olulisima tütarettevõtte Samsung Electronicsi juhatuse aseesimehena töötavat Leed ja kaht tema kaastöötajat võib oodata süüdistus kapitalituru seaduste rikkumises. Kõik kolm eitavad süüd.

Vaatlejate hinnangul on keeruline tõestada Lee tahtlikku osalemist pettuses, mistõttu on tema vangistamine ebatõenäoline. Samuti ei takistaks vahi all viibimine tal olulisemate äriotsuste langetamist.

Igal juhul poleks Lee jaoks see esimene vangistus – 2017. aastal läks ta aastaks vangi endise Lõuna-Korea presidendi Park Geun-hyega seotud korruptsiooniasjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles