Tallink koondab 190 Eesti laevapere liiget (3)

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Tallinki laevad sadamas.
Tallinki laevad sadamas. Foto: Sander Ilvest

Tallink Grupp teavitas töötukassat, Eesti Meremeeste Sõltumatut Ametiühingut ja Eesti lipu all opereerivate laevade personali kollektiivse koondamise protsessi alustamisest, mis puudutab umbes 190 ametikohta.

Ettevõte on tänaseks meretöötajate koondamisprotsesse alustanud ka Lätis ja Rootsis, kus kokku puudutavad käimasolevad kollektiivse koondamise protsessid kuni 800 töötajat. Ka Rootsis ja Lätis puudutab koondamine peamiselt laevade teenindavat personali. Soomes on enamik töötajaid palgata puhkusel.

«Oleme Eestis suutnud seni vältida meretöötajate koondamist tänu erinevatele meetmetele ning lootusele, et suudame oma operatsioonid taastada kiiremini, kui me seda tänaseks teha oleme saanud. Jätkuvalt on jõus mitmes riigis osalised reisipiirangud, mis mõjutavad kokkuvõttes majandustulemusi vähemalt järgmise suveni,» kommenteeris otsust Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene.

«Paraku on nii, et kriisieelses mahus lähemate kuude jooksul meie tegevus kindlasti ei taastu, mis tähendab ka seda, et meil pole kõikidele tänastele kontserni töötajatele senises mahus tööd pakkuda. Seega, oleme pidanud oma personalivajadusi ning töövõimalusi põhjalikult hindama ja üle vaatama ning oleme tänaseks jõudnud olukorda, et meil tuleb ka Eesti meretöötajate ridadest kahjuks häid ja töökaid kolleege koondada. Säästmaks Eesti personali suuremast koondamisest, teeme osa meretöölepinguga töötavatele kolleegidele ettepaneku vähendada ajutiselt töökoormust ja tasu 20 protsendi võrra. Turunõudluse taastumisel saame koormust ja tasu taas suurendada. Kokkuleppeid pakume sügis-talv-kevad perioodiks,» sõnas Nõgene.

«Koondatavate koguarvu oleme saanud Eestis hoida teistest riikidest madalamal ka tänu Vabariigi Valitsuse otsusele, mille tulemusel ühtlustub osaliselt lähiriikide vahel meretööliste maksusüsteem. Ilma selle meetme rakendamiseta oleks koondamise vajadus Eestis suurem. Meetme teke on aidanud Eesti töökohti rohkem säästa.»

«Nagu ka teistes riikides, anname endast parima, et oma häid kolleege sel keerulisel ajal selles protsessis ja edasises toetada ning võimalusel kontsernis muid lahendusi pakkuda. Kui tulevikus asjaolud muutuvad ning ettevõtte väljavaated taas paranevad, ootame esimesena oma ridadesse tagasi just tänaseid töötajaid, kes meie ettevõttesse nii palju panustanud on,» lisas Nõgene.

Täna teatas Tallink veel 60 hotellitöötaja koondamisest.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles