Värske raport: suurim majandusrisk on lõhed valitsuste kohustuste ja sissetulekute vahel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimest korda mitme põlvkonna jooksul ei usu paljud vanemad, et laste eujärg saab olema nende omast parem.
Esimest korda mitme põlvkonna jooksul ei usu paljud vanemad, et laste eujärg saab olema nende omast parem. Foto: SCANPIX

Suurimaks ohuks maailma majandusele on järgmise 10 aasta jooksul lõhe valitsuste kohustuste ja sissetulekute vahel, selgub Maailma Majandusfoorumi raportist.

Valitsuste suutmatus oma võlakoormaga toime tulla on raporti kohaselt kõige teravam küsimus, kuna sellel on suur mõju ka maailma majanduse teistele kitsaskohtadele.

«Esimest korda mitme põlvkonna jooksul ei usu paljud inimesed, et nende laste elujärg hakkab olema parem kui neil endil,» nentis Maailma Majandusfoorumi juht Lee Howell.

«See on eriti terav küsimus tööstuslikult arenenud riikide puhul, mis on ajaloos olnud kindlustunde ja julgete ideede allikaks.»

Lisaks valitsuste võlakoormale ohustab maailma arengut ka struktuurne tööpuudus. Samal ajal tööpuudusega on maailmas ka tööjõupuudus, kuid töötute oskused ei sobi kuidagi pakutavatele ametikohtadele.

Lisaks neile on ohtudena välja toodud energia ja toiduainete hindade suur kõikumine, tõusvate turgude mürtsmaandumine, maailma rahanduse untsuminek, infrastruktuuri pikaajaline hooletusse jätmine, üha uuesti esile kerkivad likviidsuskriisid, sissetulekute ebavõrdsus, regulatsioonide etteaimamatud tagajärjed, mille tulemusena võib tekkida ohjamatu inflatsioon või deflatsioon.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles