Perele kuuluv bussifirma: kaks kuud pole teinud mitte ühtegi sõitu! (12)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Bussijuht. Pilt on illustratiivne.
Bussijuht. Pilt on illustratiivne. Foto: Mihajlo Maricic / PantherMedia / Mihajlo Maricic

Perekond Kurele kuuluva bussiettevõtte HG Kurre Grupp OÜ juhtidele jääb arusaamatuks, miks vaatab riik nende hädadele läbi sõrmede. 

«Käesolev kriis on pannud meid väga raskesse olukorda,» alustab HG Kurre juhatuse liige Targo Kure murekirja majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile (MKM). Ta tunnistab, et alates 16. märtsist ehk mõned päevad pärast eriolukorra kehtestamist pole nende bussid teinud mitte ühtegi sõitu. «Täiesti null! Tühistati kõik meie õpilaste kooliringid, kõik ekskursioonid nii Eestis kui välismaal,» lisas ta.

Ehkki tulud on nulli kukkunud, püsivad kulud endiselt üleval. «Enne kriisi olid meil tellimused jaanipäevani nii tihedalt peal, et kaalusime lisabusside rentimist!» selgitas Kure. Bussifirma on jõudumööda oma bussiparki uuendanud, kuid liisingud tahavad maksmist. Kure sõnul on pangad vastu tulnud, andes maksepuhkust, samuti on nad abi küsinud töötukassast. «Aga sellest ei piisa. Kui pole ühtegi sõitu, siis pole võimalik maksta ka intressimakseid, garaaži renti ja telefoniarveid.»

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles