Mai tõi korteriturule väikese elavnemise

BNS
Copy
Kinnisvara. Pärnaõue arendus.
Kinnisvara. Pärnaõue arendus. Foto: Mihkel Maripuu
  • Mais tehti 36 protsenti vähem kinnisvaratehinguid kui aasta tagasi
  • Ruutmeetrihind on aastaga 9 protsenti kasvanud

Kinnisvaraportaali City24 juhataja Karin Noppel-Kokerovi sõnul ei pruugi kinnisvara tehingute arv maikuisele hinna- ja tehingute arvu kasvule vaatamata kuigi kiiresti taastuda. 

Maa-ameti andmete kohaselt kasvas Tallinna korterite keskmine ruutmeetri hind mais aastavõrdluses 9,1 protsenti, 2126,89 euroni. Samas tehti 527 korteritehingut, mida oli 36 protsenti vähem kui aasta tagasi, kuid ligi 14 protsenti rohkem kui aprillis. 

«Koroonakriisi harjal kõlas ennustusi, et kinnisvaraturg kukub kolinal, kuid täna näeme, et tehingute arv on hakanud taastuma ja hinnakasv isegi üllatab. Tallinna korteri ruutmeetri hinda ei ole eriolukord suutnud murda ja see on võrreldes möödunud aasta maiga isegi 9 protsenti kallim,» kommenteeris Noppel-Kokerov pressiteates. 

Tema sõnul on pisut tavapäratu ka hindade muutus korterite suurust arvestades. «Kui varem vedasid ruutmeetri hinnarallit väiksemad, ühe- ja kahetoalised kodud, siis maikuus on Tallinnas tähelepanuväärne hulk tehinguid, kokku 117, tehtud 70-ruutmeetriste ja suuremate korteritega, mille puhul kerkis keskmine ruutmeetri hind isegi 2148 euroni,» lisas ta. 

Noppel-Kokerov märkis siiski, et kuigi viimane kevadkuu lõi küll kinnisvaraturul positiivseid trende, siis arvestades asjaolu, et mitmed suured korteriarendajad on oma projektid ajutiselt seisanud, tööturu olukord on endiselt pingeline ja pangad kodulaenu andmisel nõudlikumad, ei pruugi tehingute arv kuigi kiiresti taastuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles