Ida-Tallinna Keskhaigla ostab Loksa ravikeskuse

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Teiss

Tallinna linnavalitsus otsustas nõustuda AS Ida-Tallinna Keskhaigla taotlusega omandada OÜ Loksa ravikeskus kinnistu tervikvarana tingimusel, et vara omandamisega ei kaasne pankrotistunud osaühingu kohustuste üleminekut Ida-Tallinna Keskhaiglale.

Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul soovib AS Ida-Tallinna Keskhaigla Loksal jätkata senist tegevust ning laiendada seal hooldusravi- ja taastusraviteenuse osutamist.

«Eesmärk on, et Loksal jätkuks ja areneks kiirabi teenus ning pikemas perspektiivis võiks laieneda ja areneda ka taastusravi osa,» märkis Sarapuu.

AS Ida-Tallinna Keskhaigla taotles Tallinna Linnavalitsuse nõusolekut OÜ Loksa ravikeskuse vara omandamiseks. Pankroti kuulutas Harju Maakohus välja 6. detsembril 2011. Aktsiaseltsi nõukogu otsustas 20. detsembril toimunud koosolekul omandada Loksa ravikeskuse vara ostuhinnaga kuni 510 000 eurot ning tingimusel, et vara omandamisega ei kaasne OÜ Loksa ravikeskuse kohustuste üleminekut aktsiaseltsile.

OÜ Loksa ravikeskuse võlausaldajad otsustasid 21. detsembri 2011 koosolekul anda nõusoleku kinnistu Posti 29, Loksa linn, pindala 11 312 m2, müügiks koos sisustusega (st töötav ravikeskus) tervikvarana summaga 510 000 eurot.

Ostjal ei kaasne vara omandamisega muid varalisi kohustusi.

Vara koosneb põhivarast, mille koosseisus on 1,1 hektari suurune kinnistu Loksal Posti 29. Kinnistul asub kolmekorruseline kivist haiglahoone kogupinnaga 2546,9 m² ja käibevarast. Vara hulka ei kuulu liisingvara (kiirabibuss Mercedes-Benz, Toyota kaubik ja hambaravitool SIRONA C8+), mille omanikuks on liisinguandja. Loksa ravikeskusele kuuluv ehitis on koormatud üüri- ja tasuta kasutamise lepingutega.

Tallinna Ettevõtlusameti hinnangul ei ole aktsiaseltsi poolt põhikirjalise tegevuse toetamiseks vajaliku täiendava vara omandamine vastuolus Tallinna linna huvidega.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles