Coop: nagu mitu hüpermarketit oleks juurde tulnud!

Liina Laks
Copy
TOOTEVALIK KOHALIKUMAKS: Kui Coop hakkab koostama nimekirju ülejäänud koolidele, leiab sealt juba oluliselt rohkem Saaremaa tooteid.
TOOTEVALIK KOHALIKUMAKS: Kui Coop hakkab koostama nimekirju ülejäänud koolidele, leiab sealt juba oluliselt rohkem Saaremaa tooteid. Foto: Erakogu

Coop kinnitas, et nad suutsid kriisist hoolimata oma mahte isegi pisut kasvatada, e-poed lõid rekordeid.

Coopi kommunikatsioonijuht Martin Miido kinnitas, et kohe pärast eriolukorra algust kasvas huvi hüppeliselt e-poe vastu, mis püsib tänini. «Kui enne eriolukorra algust oli e-pood [mahtude poolest – toim] nagu üks hüpermarket, siis nüüd oleksime nagu kaks-kolm hüpermarketit lisaks avanud,» oli Miido rahul. E-poes ta pärast eriolukorra lõppu suurt langust ei täheldanud.

«Me viime täna tellimusi koju ja toidukappidesse isegi rohkem kui kriisi tippajal, kuid ostukorvid on varasemast väiksemad,» ütles Miido. Samas on e-poe kliente juurde tulnud – näiteks eelmisel nädalal kahekordistati Pärnu kojuveo mahte. Viimase kahe kuuga on kaheksa Coopi ühistut e-poed avanud.

Samas Coopi käivet tervikuna kriis väga ei mõjutanud – kuigi nädalati võis esineda suuremaid kõikumisi, siis kuu lõikes tervikuna näitas käive Miido sõnul väikest kasvu. Tema sõnul tuli kasv lisaks e-poodidele sellest, et neil endal pole palju poode suurtes kaubanduskeskustes, asutakse pigem oma pinnal ja ka rohkem maakohtades – kui koroonaviiruse levikuga rahvas linnast maale voolas, võitis ka Coop.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles