Värske tehing: Eesti Thermory omandas Soomes puiduettevõtte

BNS
Copy
Thermory AS juht võtab vastu EASi ekspordiauhinda
Thermory AS juht võtab vastu EASi ekspordiauhinda Foto: Mihkel Maripuu

Eesti kapitalil tegutsev termopuidu- ja saunamaterjalide tootja Thermory omandas täielikult Soome puitmaterjalide tootja Siparila.

Siparila senine omanik Juha Sojakka liitus Thermory aktsionäride ja nõukoguga, teatas Thermory. Möödunud aasta sügisel teatas Thermory, et omandas aktsiate vahetuse teel 62 protsenti Soome puitmaterjalide tootmisettevõttest Siparila, saades ettevõtte enamusosanikuks. Täiendava aktsiate vahetusega muutus Thermory Soome puitmaterjalide tootmisettevõtte ainuomanikuks. 

Thermory tegevjuht Simmo Soomets ütles pressiteates, et otsus täiendava aktsiate vahetuse kasuks tehti tänu tugevale koostööle. «Oleme viimase poole aastaga teinud tihedat koostööd Siparila tiimiga ning näeme tulevikus rohkelt potentsiaali koos edasi areneda ja laieneda,» kommenteeris Soomets.

Thermory viis läbi ka suunatud aktsiate emissiooni, mille järel omab Siparila senine omanik Juha Sojakka 7 protsenti ettevõttest. Samuti laiendas Thermory nõukogu senise nelja liikme pealt kuuele. Mais liitusid ettevõtte nõukoguga Jüri Mõis ja Juha Sojakka. 

Thermory on Eestis 1997. aastal asutatud puidutöötlemisettevõte, mis toodab Soomes loodud ja patenteeritud termotöötlemistehnoloogia abil terrasse, voodrilaudu ja saunamaterjale. Ettevõtte tootmisüksused asuvad Eestis, Soomes, Valgevenes ning tütarettevõte USAs.

Siparila on Soomes 2003. aastal asutatud puidust eksterjööride ja sisedisaini lahendustele suunatud tootmisettevõte. Ettevõttele kuulub Soomes neli tootmisüksust, kus töötab kokku 150 inimest. Siparila aastane käive ulatub 35 miljoni euroni, millest kolmandik tuleb ekspordist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles