Rolls-Royce’i võlakirjad tunnistati rämpsuks (1)

PM Majandus
Copy
Inglismaal Derbys Rolls-Royce’i tehases valmistatud lennukimootor on konstrueeritud Boeing 787-le. Selles on 20 000 komponenti.
Inglismaal Derbys Rolls-Royce’i tehases valmistatud lennukimootor on konstrueeritud Boeing 787-le. Selles on 20 000 komponenti. Foto: Andres Kaldvee

Lennukimootorite tootja Rolls-Royce kaotas koroonapandeemia mõjul investeerimistaseme reitingu.

Briti lennukimootorite tootja Rolls-Royce, millel on 20 aastat olnud investeerimistaseme krediidireiting, jäi sellest neljapäeval ilma, vahendas Financial Times.

Standard & Poor’s langetas ettevõtte võlakirjade reitingu rämpsu tasemele, süüdlaseks «pikaajaline nõrk kasumlikkus» ja mootorite hoolduslepingutest lähtuva rahavoo oodatav oluline nõrgenemine.

Rolls-Royce teatas möödunud nädalal kavast kärpida 9000 töökohta, peamiselt ettevõtte tsiviillennunduse harust. Ettevõttel on vaja oma kulubaasi kohandada turuga, mis võib järgmisel neljal aastal olla senisest kuni poole väiksem.

Reitingu alandamine võib sundida hulka suuri investoreid müüma ettevõtte võlakirju, kuna paljudel fondidel on lubatud hoida raha ainult investeerimistaseme võlakirjades. See võib mõjuda ka halvasti tuleviku hoolduslepingute kasumlikkusele, kuna kasvab pikaajaliste lepingute oodatav risk.

Rolls-Royce teenib kasumit tundide arvult, kui palju firma mootorid on lennus. Ettevõte on ka keskendunud suurte reisilennukite mootorite valmistamisele. Sellele harule prognoositakse ülejäänud lennundusega võrreldes aeglasemat toibumist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles