Konkurentsiamet andis Selverile loa Comarketi ostmiseks

BNS
Copy
Pärnu Oja tänava Comarket 2020. aasta suvel.
Pärnu Oja tänava Comarket 2020. aasta suvel. Foto: Ants Liigus

Konkurentsiamet andis Tallinna Kaubamaja Gruppi kuuluvale Selver AS-ile loa Comarketi ja Delice'i jaekaubanduskette haldava ABC Supermarkets ASi ostmiseks.

ABC Supermarketsi ketti kuuluvad 16 Comarketi kauplust, kaks Delice’i toidupoodi ja Solarise toidukauplus. Tehing ei hõlma ABC Grupi omanduses olevaid teisi ettevõtteid.

«Tegemist on Tallinna Kaubamaja Grupi ühe pikaajalise strateegilise eesmärgi, laiendada tegevust supermarketite valdkonnas, täitumisega. Oleme läbi aastate Selveri kauplusevõrku ja turuosa orgaaniliselt kasvatanud, otsides samal ajal aktiivselt võimalust kiiremaks arenguhüppeks,» ütles Tallinna Kaubamaja Grupi juhatuse esimees Raul Puusepp kuu aega tagasi lepingu sõlmimise järel.

Tehinguga saab Selver juurde 16 Comarketi kauplust Harju-, Pärnu- ja Tartumaal, kaks Delice’i toidupoodi Viimsis ja Pärnus ning Solarise keskuse toidupoe.

ABC Supermarketsi juhina jätkab Andrus Põld ning ABC Supermarketsi kauplused jätkavad esialgu tööd oma nime ja kaubamärgi all Selveri tütarettevõttena.

ABC Supermarkets asutati 2002. aastal, mil ettevõte ostis 10 Spari kaubamärgi all tegutsenud kauplust. 2003. aastal alustati kaupluste viimist Comarketi kaubamärgi alla. 2009. aastal avatud Solarise keskuse toidupoe eeskujust kasvas välja ABC Supermarketsi toidupoodide uus kaubamärk Delice.

Koos Delice’i poodidega kuulub ketti 19 kauplust 12 300 ruutmeetri müügipinnaga. ABC Supermarkets annab tööd ligikaudu 400 töötajale. 2018. aasta müügitulu oli 57,4 miljonit eurot.

ABC Supermarkets ASi ainuaktsionär ABC Grupi AS keskendub edaspidi autode müügile ja hooldusele ning toidu- ja tarbekaupade hulgimüügile.

Tallinna Kaubamaja Grupp ASi tütarettevõte Selver AS on Eestis tegutsev super- ja hüpermarketite kett, mis kaupleb peamiselt toidu- ja esmatarbekaupadega.

Selveri ketti kuulus enne tehingut 53 kauplust, millel on 101 000 ruutmeetrine müügipind ja e-pood. Selver annab tööd ligikaudu 3000 inimesele. 2019. aasta müügitulu oli 469,4 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles