T1 võlausaldaja: seaduslikku alust ekspertmenetluseks me ei näe

BNS
Copy
T1 kaubanduskeskus
T1 kaubanduskeskus Foto: Tairo Lutter / Postimees

T1 Mall of Tallinn keskuse omanikfirma Tallinna Moekombinaadi võlausaldaja Lintgeni esindaja vandeadvokaat Toomas Vaheri sõnul ei näe ettevõte kohtuliku ekspertmenetluse läbiviimiseks ja võlausaldajate poolt tagasilükatud kava kinnitamiseks seaduslikku alust.

Vaheri sõnul ei ole menetluse läbiviimise seadusest tulenevad eeltingimused AS Tallinna Moekombinaadi puhul täidetud.

Moekombinaadi emafirma Pro Kapital teatas kolmapäeval börsile, et T1 Mall of Tallinn omanik esitab saneerimiskava kohtule kinnitamiseks. Ettevõtte teatel hääletas märkimisväärne enamus võlausaldajaid kava poolt, kuid saneerimiskava poolt hääletanud võlausaldajate nõuded polnud kava vastuvõtmiseks piisavad.

Kuna enam kui pooled võlausaldajatest igas võlausaldajate rühmas hääletasid poolt, saab AS Tallinna Moekombinaat Pro Kapitali teatel saneerimismenetlusega siiski edasi liikuda ja paluda kohtul saneerimiskava kinnitada ilma kava eelneva heaks kiitmiseta võlausaldajate poolt.

Kui kohus otsustab Tallinna Moekombinaadi taotluse rahuldada, nimetab kohus saneerimiskava hindamiseks vähemalt kaks eksperti. Kohus võib saneerimiskava kinnitada, kui vähemalt üks ekspertidest leiab, et ettevõtte saneerimine on tõenäoliselt edukas.

Lintgeni esindaja sõnul pole saneerimisnõustaja kreeditoridele veel hääletuse tulemusi saatnud. Samuti hääletasid Lintgen ja mitmed teised võlausaldajad Vaheri sõnul saneerimisplaani vastu ning lükkasid selle tagasi.

Lintgeni vaates kohtleb plaan kreeditore väga ebaõiglaselt ja üritab samas maksimaalselt säilitada tänaste aktsionäride osalust keskuses. See lahendus pole nende hinnangul keskuse rentnike ja teiste koostööpartnerite huvides.

Lintgen leiab, et T1 töökohtade säilitamiseks ja suurendamiseks on Moekombinaadi pankrot parim lahendus. Ettevõtte palgal on Lintgeni sõnul kuus töötajat ning keskuse rentnike ja koostööpartnerite tegevust pankrot ei katkesta, kuna kaubanduskeskus on kavas lahti hoida.

Küll aga tooks keskuse müük kaasa võlausaldaja hinnangul uued investeeringud ja töökohtade lisandumise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles