New Yorgi börs avab pärast kahekuulist pausi kauplemispõranda

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Maskis maakler New Yorgi börsi kauplemispõrandal. Alates 23. märtsist on kauplemispõrand koroonaviiruse puhangu tõttu suletud.
Maskis maakler New Yorgi börsi kauplemispõrandal. Alates 23. märtsist on kauplemispõrand koroonaviiruse puhangu tõttu suletud. Foto: LUCAS JACKSON/REUTERS
  • Kaks kuud on kauplemine New Yorgi börsil toimunud ainult elektrooniliselt
  • Taasavamisega kehtestatakse kauplemispõrandal rida uusi reegleid

23. märtsist eriolukorra tõttu suletud olnud New Yorgi börsisaal ehk kauplemispõrand avati taas kauplejatele, teatas BBC. 

Siiski ei saa kauplemispõrand enam olema endine, nagu seda uudistes ja filmides on harjutud nägema, sest taasavamisel jõustub rida uusi piiranguid. Uute reeglite järgi võib põrandale korraga siseneda vaid veerand varasemast kauplejate hulgast. Maaklerid peavad kandma maske, vältima ühistransporti ja järgima sotsiaalse distantseerumise reegleid, muuhulgas kasutama läbipaistvaid vaheseinu inimeste vahel. Börsimajja sisenedes mõõdetakse inimeste kehatemperatuuri ning kahtlase näiduga isikud peavad tegema Covid-19 testi või jääma ettenähtud ajaks karantiini. 

Tööle naasvad kauplejad peavad allkirjastama kinnituse, et kui nad peaksid kauplemise käigus nakatuma, ei süüdista nad selles börsi. 

Külalised on börsil nüüdsest keelatud

NYSE on üks viimaseid maailma börse, kus kauplemine toimub ka füüsiliselt kohapeal, enamik börsidest on juba siirdunud täiesti elektroonilisele kauplemisele. Seetõttu on NYSE olnud ka populaarne vaatamisväärsus nii külastajatele kui meediale, uute reeglite kohaselt on aga igasugused külalised börsihoones keelatud ning ära jäävad ka suurejoonelised sündmused, mida kauplemispõrandal varem pidulikult tähistati. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles