ERR: EAS käivitas ekspordispetsialistide koolituse

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Et eksporti veelgi parandada, käivitas ettevõtluse arendamise sihtasutus koolitusprogrammi «Ekspordirevolutsioon» teise hooaja, mis on vajalik eelkõige seetõttu, et Eestis pole piisavalt ekspordispetsialiste.

Kogemused on näidanud, et ettevõtted vajavad palju tehnilisema taustaga inimesi, kui meil saada on ja Eestis puuduvad ekspordi spetsialistid, sest neid pole kunagi süsteemselt välja koolitatud, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Teoreetilised teadmised, mida inimesed saavad õppeasutustest ükskõik mis tasemelt, ei ole selgelt piisavad, et töötada välisturgudel ekspordialal,» nentis majandusminister Juhan Parts.

«Eesti ettevõtjad on tegelikult ka seda näinud, et kui üks kõige olulisem turg ära kukub, siis kiire orienteerumine on palju raskem, võrreldes nende ettevõtetega, kellel juba täna on tasakaalustatud turgude mudel ja kes on seda arengut pikemalt ette planeerinud, et ka teistele turgudele laieneda,» märkis EASi juhatuse liige Maria Alajõe.

Programm ongi mõeldud ettevõtetele, kel on lähiturgudel ekspordikogemus olemas, kuid nüüd on kaugemad ambitsioonid

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles