Riigifirma koondab kümneid töötajaid (1)

Liina Laks
Copy
Lennujuhtimiskeskus
Lennujuhtimiskeskus Foto: Dmitri Kotjuh

Riigile kuuluv Lennuliiklusteeninduse AS teatas, et koondab 33 töötajat.

«Lennuliiklus on kukkunud 1996. aasta tasemele. Märtsis teenindatud lendude arv kokku moodustas vaid 57% mullusest, olles langenud kuu lõpuks rohkem kui 80% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Lennuliiklusteenindused kogu Euroopas on jäetud ilma teenust kasutanud ettevõtete maksetest, sest ka lennuoperaatoritel on tekkinud finantsprobleemid,» selgitas ettevõtte tegevjuht Ivar Värk, lisades, et vähenenud on ka töömaht ehk ettevõttel pole enam kõigile töötajatele pakkuda samas mahus tööd, mis enne kriisi.

Kulude kokkuhoiuks on ettevõte teinud olulisel määral kärpeid ning peatanud või edasi lükanud kõik planeeritud investeeringud, kasutanud töötukassa hüvitist aprillis ja mais ning püüdnud leida võimalusi Euroopa toetusmeetmest osa saamiseks. 

Sellest hoolimata tuleb koondada 220 töötajast 33.

Aasta tagasi läbis Eesti õhuruumi ööpäeva jooksul keskmiselt 700 lendu. Tänase seisuga on selleks numbriks vaid veidi üle 200. Drastiliselt vähenenud lennuliikluse mahust tulenevalt on vähenenud ka ettevõtte rahavoog, mille tõttu on Lennuliiklusteeninduse AS algatanud kollektiivse koondamise.

Lennuliiklusteeninduse AS esimese nelja kuu põhitegevuse müügitulu on langenud võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 2,9 miljonit eurot. Ettevõtte teenitud puhaskahjum oli perioodil jaanuar kuni aprill 1,8 miljonit eurot.

«Selleks, et ettevõttena ellu jääda ning jätkata riigile olulise strateegilise teenuse osutamisega, oleme algatanud kollektiivse koondamise ning asunud töötajatega läbi rääkima võimalusi, mis tänasel päeval laual on. Tegemist on väga keerulise otsusega, sest Lennuliiklusteeninduse ASis töötavad spetsialistid, kelle värbamine on väljakutse. Näiteks lennujuhi elukutse puhul hinnatakse isikuomadusi ning vaimset võimekust seda tööd teha ning eelnevate aastate värbamiskampaaniad on näidanud, et sobilikke kandidaate pole palju. Kui arvestame juurde ligi kahe aasta pikkuse koolitus – ja ajakulu vajalike pädevuste saavutamiseks, siis kindlasti ei loobu me nendest inimestest kergekäeliselt,» sõnas Värk.

Täna teatas suurkoondamisest ka Tallinna lennujaam.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles