Tallinna lennujaam koondab 111 töötajat

Copy
Tallinna lennujaam koondab üle saja töötaja
Tallinna lennujaam koondab üle saja töötaja Foto: Remo Tõnismäe

Tallinna lennujaam teatas, et on sunnitud kärpima tegevuskulusid ning koondama kolme kuu jooksul 111 töötajat. 

«Usume, et 2019. aastaga samale tasemele ehk 3 miljoni reisijani jõuame alles 2022. aasta lõpuks. Sealt edasi prognoosime reisijate arvu kasvu, kuid lühemas perspektiivis tuleb meil majandusliku jätkusuutlikkuse tagamiseks teha väga raskeid ja valusaid otsuseid,» sõnas Tallinna Lennujaama juhatuse esimees Riivo Tuvike otsust kommenteerides.

Kontsern Tallinna Lennujaam, kuhu kuuluvad AS Tallinna Lennujaam ja AS Tallinn Airport GH on vähendanud 2020. aastaks planeeritud investeeringuid 10,3 miljoni euro võrra ehk 25 protsenti ja tegevuskulusid 5,4 miljoni euro võrra ehk 27 protsenti. «Kuivõrd tööjõukulud moodustavad lennujaama püsikuludest 41 protsenti, siis kahjuks ei pääse me ka nende vähendamisest,» ütles Tuvike. 

Tuvikese sõnul vähendas kontsern märtsis töötajate koormust ja töötasu kolmeks kuuks 30 protsendi võrra võrra, samuti on suureks abiks riigi poolt kiiresti käivitatud töötukassa meede. «Need meetmed on aidanud meid lühiajaliselt, kuid kahjuks sellest ei piisa olukorra leevendamiseks ning oleme otsustanud koondada perioodil juuli-september 17 protsenti lennujaama töötajatest ehk 111 inimest,» rääkis Tuvike.

«Oleme proovinud seda otsust edasi lükata nii palju, kui oleme saanud, ja esmalt vaadanud teisi võimalusi. Kahtlemata mõjutab see suurt osa meie töötajatest, nii majanduslikult kui ka emotsionaalselt. Mul on siiralt kahju, et me pidime sellise otsuse tegema. Ettevõttena toetame lahkuvaid töötajaid uue töö otsinguil erinevate koolituste ja nõustamise kaudu,» lisas Tuvike. 

Aprillis oli Tallinna lennujaama reisijate arv võrreldes 2019. aasta aprilliga 99 protsenti väiksem. Aasta lõpuks prognoosib ettevõte reisijate vähenemist üle 50 protsendi ning mitme miljonilist kahjumit. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles