TV3: Copterline'i uus tulemine on toonud mitmeid üllatusi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copterline helikopter.
Copterline helikopter. Foto: Liis Treimann

Kui Copterline alustas mullu Tallinna ja Helsingi vahel püsilende, eeldati, et jätkatakse sealt, kust kunagi saatuse tahtel pooleli jäädi ehk et püsiklientuuri moodustavad Eesti ja Soome kiirust hindavad äriklassi reisijad.

Esiti määrati piletile ka üsna krõbe hind – 270 eurot, mis isikule, kelle jaoks aeg on raha, pole teab mis suur summa, vahendas TV3 «Seitsmesed uudised».

Et kunagi olid reisijatena soomlased ülekaalus, siis ei tehtud ka spetsiaalset kampaaniat üle lahe, vaid loodeti vanadele klientidele, kuid võta näpust. Neli esimest kuud on näidanud midagi sootuks vastupidist.

«Copterline’il läheb selles suhtes huvitavalt, et kõik on üllatus, mis praegu toimub. Üllatus on kas või see, et eestlased on lendama hakanud. Eestlasi lendab rohkem kui soomlasi. Üllatus on ka see, et kõik vanad kliendid on kadunud, kõik on täiesti uued. ,» rääkis Copterline’i juht Tõnis Lepp.

«Ehk siis meie algus, mida me arvasime, et hakkab pihta rutiinselt, on täiesti täis üllatusi,» rääkis Lepp õhinal ning lisas, et nüüd on Copterline’i avastanud ka täiesti tavalised inimesed. «Eriti kui vaatame reedest päeva, siis tekib tunne, et kahju, et me ei saa autosid kaasa võtta, siis võiksime veel täiuslikumat teenust pakkuda. Nii et jah – meiega lendavad kõik!»

Kui 270 eurone pilet võib paljudele soolane tunduda, siis praegune 119 eurone ots on juba täitsa jõukohane.

«Me tegelikult algul hõikasime üsna julge hinna välja ja siis me saime aru, et me oleme natukene üle pakkunud,» tunnistas Lepp.

Tõnis Lepp vaatab tulevikku siiski positiivselt, kuigi samas realistlikult. Majanduslikult pole ju midagi paremaks läinud ja inimesed on kokkuhoidlikumad ning ettevaatlikumad kui ei kunagi varem.

Samas ei mõista Lepp, kuidas Soome lennukid ning ka Tallinki laeva äriklass, millel kopterilennuga sama hinnaklass ometi publikurohkust naudivad. Ju on see siis harjumuse asi ning inimesed ei teadvusta endile aja kokkuhoidu, mida kopterisõit pakub.

Lepp unistab siiski, et harjumused muutuvad ning nemadki saavad vaid välja müüdud lende teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles