Tallinna ülikooli rektori kohusetäitja võib selguda juunis

BNS
Copy
TalTechi uus rektor Tiit Land. Endine TLÜ rektor.
TalTechi uus rektor Tiit Land. Endine TLÜ rektor. Foto: Sander Ilvest

Tallinna ülikooli nõukogu otsustas reedel, et kuna rektor Tiit Land valiti Tallinna tehnikaülikooli rektoriks ja tema töö Tallinna ülikoolis lõpeb 31. augustil, juhib TLÜ-d alates 1. septembrist nõukogu määratud kohusetäitja.

«Reeglite kohaselt peab kohusetäitja olema valitud professoriks. Lisaks soovib nõukogu, et kohusetäitja oleks hästi kursis ülikooli juhtimisega ja suunaks ülikooli tegevust professionaalselt, sealhulgas praeguseid tavasid järgides,» lausus Tallinna ülikooli nõukogu esimees Taavi Laur. Lauri sõnul võib kohusetäitja selguda juba juunis.

Samuti otsustas nõukogu, et rektori erakorralisi valimisi välja ei kuulutata. Tulevad korralised valimised, mis algavad sügisel – nii, nagu juba varem plaanis oli.

«Valitud rektor asub ametisse 15. mail 2021, millele lisab tähendust see, et tegemist on ka Tallinna päevaga,» täpsustas Taavi Laur. Nõukogu nimel avaldas Laur ka lootust, et uue rektori valimisteks esitatakse rohkesti tugevaid, ülikooli senist edu hindavaid ja kõrgeid sihte seadvaid kandidaate.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles