Facebook purustas täispalgaga palmi alla kolida lootnud töötajate unistuse

PM Majandus
Copy
Mark Zuckerberg.
Mark Zuckerberg. Foto: Liu Jie via www.imago-images.de/imago images/Xinhua/Scanpix

Facebooki juht Mark Zuckerberg teatas, et maksab kodust töötajaile palka vastavalt asukoha hinnatasemele, vahendas Reuters.

Kui Facebook reedel teatas, et lubab kõigil oma töötajatel kodutööle jäädagi, siis unistas ilmselt nii mõnigi Ränioru piirkonnas firma palgal olev inimene sellest, kuidas kolib mõnda märksa puhtamasse ja odavamasse piirkonda. See on mõistagi võimalik, kuid mitte sama palgaga.

Zuckerberg teatas nimelt oma Facebooki lehel tehtud ülekandes, et firma annab kodutööle jäänud inimestele kuni aastavahetuseni aega enda asukoha värskendamiseks. Pärast seda kohandatakse nende palka vastavalt nende asupaiga hinnatasemele.

Töötajaid, kes püüavad sellest mööda hiilida, ootavad Zuckerbergi sõnul karmid tagajärjed, kuna ettevõte peab palga maksmisel täitma töötajate asukohariigi maksuseadusi.

Facebookil on võimalik töötajate asukohta kindlaks teha nii selle järgi, kus nad firma VPNi sisse logivad, kui ka oma rakenduste abil.

Zuckerberg teatas, et tema ootuste kohaselt võtab järgmise viie kuni kümne aasta jooksul selle pakkumise vastu kuni pool ettevõtte töötajatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles