Lufthansale terendab 9 miljardi eurone riigiabi (1)

Copy
Saksa lennufirma Lufthansa lennukid pargituna Frankfurdi rahvusvahelise lennujaama lennuväljal.
Saksa lennufirma Lufthansa lennukid pargituna Frankfurdi rahvusvahelise lennujaama lennuväljal. Foto: MAXAR TECHNOLOGIES/via REUTERS/Scanpix

Euroopa suurim lennufirma Lufthansa kinnitas neljapäeval, et peab kõnelusi Saksa valitsusega üheksa miljardi euro suuruse päästepaketi üle, millega Berliin võtab suure osaluse koroonaviiruse tõttu raskustesse sattunud kompaniist.

«Kontseptsioon, mida pole veel lõpuni viimistletud, pakub stabiilsusmeetmeid kuni üheksa miljardi euro ulatuses, millest kolm miljardit eurot on laenude vormis» investeerimispangalt KfW, teatas Saksa lennufirma avalduses.

Kui paketis kokku lepitakse, lõpetaks see nädalaid kestnud vaidlused Lufthansa üle liidukantsler Angela Merkeli konservatiivse CDU ja nende vasaktsentristliku koalitsioonipartneri SPD vahel.

Ettevõtlusmeelsed poliitikud Merkeli ridades on seisnud pikalt vastu riigi suurele osalusele Lufthansas, öeldes, et ärilised otsused tuleb jätta firma juhtkonna pädevusse.

SPD on seevastu aga toetanud suuremat osalust, mis annaks Berliinile mõjuvõimu kompanii juhtkonna üle võimalike koondamiste ja keskkonnaga seotud eesmärkide täitmise valguses.

Merkel ütles kolmapäeval, et leppeni jõutakse lähiajal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles