Tallink Grupi Rootsi tütarfirma koondab kuni 450 töökohta (1)

Copy
Tallink taasalustas reisijate vedu Eesti ja Soome vahel 14.05. 2020, reisijad Tallink Superstar laevale minemas.
Tallink taasalustas reisijate vedu Eesti ja Soome vahel 14.05. 2020, reisijad Tallink Superstar laevale minemas. Foto: Tairo Lutter

Tallink Grupi Rootsi tütarettevõte Tallink Silja AB teavitas teisipäeval Rootsi Töötukindlustusametit ja ettevõtte töötajaid kollektiivse koondamise protsessi alustamisest, mille tulemusel koondatakse ettevõttest kuni 450 töökohta.

Tallink Silja AB andis teisipäeval ettevõtte Rootsi lipu all opereerivate laevade Galaxy ning Silja Symphony meeskonnaliikmetele ning kaldatöötajatele teada, et on alustanud koondamisprotsessi. Koondamine puudutab eelkõige laevu teenindava personali töökohti, kuid ka mõningaid kaldapersonali töökohti, teatas Tallink Grupp. 

«Erinevad reisipiirangud on reisijate meretranspordi tohutu majandusliku surve alla pannud ja tänaseks on selge see, et veel mõnda aega tuleb meil oma tegevusi märkimisväärselt piirata. Seega ei jää meil midagi muud üle, kui vähendada oma organisatsiooni suurust ning koondada töökohti nii laevadel kui kaldal,» ütles Tallink Silja AB tegevjuht Marcus Risberg pressiteates.

Koroonaviirusest tingitud kriis on turismivaldkonda ning rahvusvahelise transpordi sektorit mõjutanud eriti tugevalt ning reisipiirangud on viinud selleni, et ettevõtte käive on viimaste kuudega praktiliselt kadunud. Kontserni reisijate arv vähenes aprillikuus eelmise aasta sama perioodiga võrreldes peaaegu 96 protsendi võrra.

Järgmise sammuna alustab Tallink Silja AB juhtkond läbirääkimisi ametiühingute esindajatega, et leida parimaid võimalikke lahendusi neile töötajatele, keda otsus puudutab.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles