SEB: eriolukorra jooksul vajas maksepuhkust ligi 2300 majapidamist

Copy
SEB jaepanganduse valdkonna juht Ainar Leppänen.
SEB jaepanganduse valdkonna juht Ainar Leppänen. Foto: SEB

SEB panga teatel vajas eriolukorra kahe kuu jooksul kokku maksepuhkust ligi 2300 erakliendi majapidamist.

Laupäeval täitunud eriolukorra teise kuu jooksul vajas maksepuhkust kokku ligi 900 majapidamist, mis on 500 võrra vähem kui eriolukorra esimese kuu jooksul, teatas pank. 

Maksepuhkuste jaotus laenude kaupa jäi eraklientide puhul endiselt samaks: umbes 60 protsenti maksepuhkustest küsiti seoses eluasemelaenuga, ülejäänud 40 protsenti seoses väikelaenude, krediitkaartide ja liisingute maksetega.

«Kuigi hetkel näeme maksepuhkuste taotlemise trendi mõningast vähenemist, on selle põhjal veel vara kaugeleulatuvaid järeldusi teha, sest väljavaade on ebakindel ja turu nähtavus on suhteliselt madal,» ütles SEB juhatuse liige Ainar Leppänen.

«Loodame, et nii nagu eriolukorra lõppemise järel piirangud samm-sammult vähenevad, nii muutub majanduskeskkonna perspektiiv edaspidi järk-järgult selgemaks,» lisas ta. 

«Meie peamiseks sõnumiks on palve pöörduda panka kohe, kui on näha, et maksetega võiksid probleemid tekkida, näiteks kui töötasu on oluliselt vähenenud, töökoht kadumas või kadunud ja vajatakse lisaaega uue töökoha leidmiseks,» toonitas Leppänen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles