Graafik ⟩ Vaata, millise kõrgkooli lõpetajad saavad kõrgeimat palka

PM Majandus
Copy
Tallinna Tehnikaülikool.
Tallinna Tehnikaülikool. Foto: Madis Veltman / Postimees

Haridus- ja teadusministeeriumi haridusstatistika andmebaasi HaridusSilm andmetel saavad avalik-õiguslike ülikoolide lõpetajatest kõige kõrgemat palka Tallinna Tehnikaülikooli (TalTech) lõpetajad, kelle värskete vilistlaste keskmine palk oli 2018. aasta andmetel 2006 eurot kuus.

Tehnikaülikooli lõpetajate keskmine töötasu oli 2018. aastal 26 protsenti kõrgem kõigi Eesti kõrgkoolide lõpetajate keskmisest.

Vaadeldes viimast viit aastat on tehnikaülikooli lõpetajate palgatase tööjõuturule sisenedes edestanud igal aastal teiste ülikoolide lõpetajaid, st tehnikaülikooli vilistlased on püsivalt palgatabeli tipus, teatas TTÜ.

«Meie lõpetajate kõrge palk on selge signaal ka tänastele noortele tulla õppima erialasid, mida on tööturul väga vaja ning mida hinnatakse kõrgelt. Kindlasti on meie edu saladuseks see, et õppekavade reformi käigus tegi TalTech kolm aastat tagasi julge otsuse sulgeda kõik õppeprogrammid, mille lõpetajate töötasu oli alla Eesti keskmise,» kommenteeris tehnikaülikooli õppeprorektor Hendrik Voll.

Avalik-õiguslikest ülikoolidest on teisel kohal Tartu Ülikooli vilistlased, kelle keskmine palk oli võrreldaval aastal 1658 eurot ning kolmandal kohal Eesti Maaülikooli lõpetajad, kelle kuu keskmine töine sissetulek oli 2018. aastal 1504 eurot.

Tallinna Ülikooli vilistlaste keskmine palk oli tunamullu 1421 eurot, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lõpetajatel 1352 eurot ning Eesti Kunstiakadeemia lõpetanutel 1105 eurot.

Eesti avalik-õiguslike ülikoolide vilistlaste keskmine töine sissetulek oli 2018. aastal 1596 eurot kuus. Eesti keskmine palk oli 2018. aastal 1310 eurot kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles