Taavi Aas kinnitas veeteede ametile ajutise peadirektori kohusetäitja

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Veeteede ameti peadirektori asetäitja Marek Rauk
Veeteede ameti peadirektori asetäitja Marek Rauk Foto: Veeteede amet

17. mail lõpeb veeteede ameti peadirektori Rene Arikase ametiaeg, kuid riik jättis uue peadirektori konkursi korraldamata, viidades plaanile ühendada veeteede amet ja lennuamet riigireformi käigus maanteeametiga. Ajutiseks kohusetäitjaks kinnitati ameti senine peadirektori asetäitja Marek Rauk.  

Rauk kinnitati ameti peadirektori ülesannetesse järgmiseks kuueks kuuks ning alustab tööd esmaspäeval. Minister Aasa sõnul on oluline, et organisatsiooni tegevuses ei tekiks seisakut, kuni valitsus pole otsustanud ametite liitmist, seisab ministeeriumi pressiteates. 

«Veeteede ametil on oluline roll Eesti kui mereriigi arendamisel ning omapoolse väärtusliku panuse merendusele andis sellest nädalast lõppeva ametiajaga Rene Arikas. Tänan teda tehtud töö eest ning soovin edu järgmistes väljakutsetes,» lisas Aas.

«Veeteede ametit võib tunnustada Arikase juhtimise ajal edukalt käivitatud kaubalaevade Eesti lipu alla toomise projekti, samuti mitmete silmapaistvate tuletornide rekonstrueerimise ning merendusvaldkonna populariseerimise eest,» vahendab pressiteade Aasa sõnu.

Rene Arikase ametiaeg lõpeb 17. mail. Peadirektori kohusetäitjaks saab Marek Rauk, kes on meresõiduohutuse teenistuse juhataja ja peadirektori asetäitja. «Mul on hea meel selle võimaluse eest olla kapten eesoleval ajal, kui on kogu ameti edasine suund veel lahtine. Riigireformi otsust küll veel pole, kuid usun, et kui valitsus peaks ametid liitma, siis on Eesti merenduse tulevik samuti kindlates kätes. Organisatsioonile annavad näo just inimesed ning meie ameti töötajad pingutavad igapäevaselt, et arendada Eesti merendussektorit,» lausus Rauk MKMi pressiosakonna vahendusel. 

Marek Rauk lõpetas 1999. aastal Mereakadeemia laevajuhi erialal ning 2011. aastal Tallinna Tehnikaülikooli logistika magistrantuuri. Hetkel täiendab ta end TTÜs magistriprogrammis ettevõtte digimuutustest. Veeteede ametisse asus ta tööle 2002. aastal laevakontrolli inspektorina. Ametis on ta aidanud juurutada kliendikeskset lähenemist järelevalve tegevustes ja suunanud fookuse kontrollimiselt pigem ennetusele ja nõustamisele. Samuti on ta juhtinud ja ette valmistanud ameti vastuvõtmist mitmesse rahvusvahelisse organisatsiooni. Rauk on aktiivselt tegev ka rahvusvahelises merenduses ning 2018. aastast on ta IMO – Rahvusvahelise Mereorganisatsiooni ühe alakomitee (III – IMO Instrument Implementation Sub-Committee) asejuht.

Allikas: MKM

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles