Roograhu sadamakõrtsi Hiiumaal tabas külalistetulv

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Roograhu sadam Hiiumaal
Roograhu sadam Hiiumaal Foto: puhkaeestis.ee
  • Esialgu saabusid külastajad autodega, sadam avati merematkajatele nädala algul
  • Põhja-Eesti ja Hiiumaa sadamates moodustavad soomlased kuni poole klientuurist
  • Soome merematkajad ootavad piirangute lõppu ega kiirusta reise tühistama

Pärast saarte liikumispiirangu leevendamist tabas Roograhu sadamarestorani Hiiumaal Kärdla lähedal külalistetulv. Esialgu on tegemist Eesti inimestega, soomlased ootavad piiri avanemist.

Roograhu sadama omanik Jari Lindroos kinnitas, et kuigi sadama ujuvkaid ja poid pandi sisse alles paari päeva eest, on sadamas asuv pitsarestoran olnud avatud läbi kogu eriolukorra. Kuu aega oli söögisaal kinni ning toitu müüdi ainult kaasa, kuid tõeline külastajatetulv tabas sadamakõrtsi pärast saarte liikumiskeelu lõppu. 

«Eelmine nädalavahetus oli hullumaja. Tulid kõik, kes said tulla. Laudu on restoranis nüüd vähem ja need on pandud suurema vahega, ilusa ilmaga saab ka õues süüa. Loodame, et käive taastub,» oli Lindroos optimistlik. 

Tavaliselt moodustavad poole Roograhu külastajatest soomlased ning nende puudumine annab restorani käibes tunda. Kriisi tõttu langes käive 50-70 protsenti, kuid Lindroosi kinnitusel peaks olukord suveks oluliselt paranema. 

«Vaid üks Soome tuttav ütles, et tutvub sel aastal ainult Soome sadamatega, mõned on jäänud ootele ja pole otsust teinud, kas suvine purjematk ära jätta või mitte. Suvel ei tohiks olla probleemi purjekaga Eestisse tulla ja ma arvan, et nad tulevad ka,» selgitas Lindroos ning lisas, et ootab suve plaanide tegemiseks valitsuse täpsemaid juhiseid, kuidas ja millal merematkamine naaberriikide vahel jälle võimalikuks tehakse.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles