Citybee jätab tõukerattad talveunne

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Citybee elektritõuksid.
Citybee elektritõuksid. Foto: Ieva Leiniša / LETA / Scanpix

Sõidukijagamise ettevõte Citybee otsustas viiruse leviku ja piirangute tõttu muutunud turu- ja tarbimisolukorra tõttu sel hooajal elektrilisi tõukerattaid tänavu tänavatele mitte tuua ning keskenduda vaid sõidukijagamisele ja kullerteenusele.

Citybee Eesti juht Britta-Liisa Ait sõnas, et neljas riigis tähendaks tõukerataste turule toomine vähemalt 6 miljoni euro suurust investeeringut, mida veel seni ebaselget suve ja sügist arvestades on ettevõte otsustanud mitte teha.

Seega ei saa Citybee tõukeratastega tänavu ringi sõita lisaks Eestile ka Lätis, Leedus ja Poolas.

Tänane Postimees kirjutas, et Tallinnas kavatseb elektritõukerataste renditeenust tänavu pakkuma hakata vähemalt neli firmat. Lasnamäe linnaosavanema Vladimir Sveti sõnul on senistest tegijatest rivis Bolt, kes teatas äsja rentimise alustamisest Tartus. Teine mullune tegija Citybee oli ka temale teadaolevalt äraootaval seisukohal.

«Siis on selline firma nagu Comodule, siis veel Eesti firma Prime.Bike ning välismaine ettevõte Tier. Nende huvist olime teadlikud ja neile andsime nüüd märku, et soovi korral tuleks läbirääkimisi jätkata. See, kas nad sõlmivad lepingud või mitte, peaks selguma lähipäevil. Lepinguga antakse firmale rendile linna maa, kuhu nad saavad hommikuti oma tõukerattad välja panna,» rääkis Svet.

Citybee Eesti juhi sõnul müüdi eelmise hooaja lõpus siinsed tõukerattad edasi riikidesse, kus tõukerataste hooaeg kestis kauem ja nõudlus oli veel ka aasta teises pooles suurem kui Balti riikides. Seisvast tõukerattast pole tarbijale kasu ning need amortiseeruvad, selgitas ta, miks ei saa kasutusele võtta möödunud hooaja tõukerattaid.

«Kuna ka eriolukorra lõppedes on meie klientide tervis ja turvalisus meile ääretult oluline, siis jätkame sõidukite desinfitseerimist. Elektritõukerataste lisandumisel tuleks ettevõttel lisaks paarisajale sõidukile iga päev korduvalt desinfitseerida ka tõukerattaid, mis tähendaks ettevõttele olulist lisaressurssi, ning ka see andis põhjuse sel hooajal tõukeratastest Balti turul loobuda,» selgitas Ait.

Praegu keskendub Citybee oma põhiteenuse ehk sõidukite ja kaubikute jagamisteenuse arendamisele, võttes arvesse koroonakriisist tulenevaid tarbijaharjumuste muutusi. Lisaks avati Eestis Citybee kullerteenus, et leevendada e-kaubanduse suurenenud mahtudest tulenevaid tarneraskusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles