Viljar Arakas: valitsusele võiks olla sotsiaalseks normiks, et nad soomlaste kohta halvasti ei ütle (30)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Viljar Arakas.
Viljar Arakas. Foto: Sander Ilvest

Eesti, Läti ja Leedu piiride avamine on igati tervitatav, kuid Eesti majanduse seisukohast on palju tähtsam, millal algab taas reisilaevaliiklus Soomega, ütles EfTEN Capitali tegevjuht Viljar Arakas.

Ta rääkis «Esimeses stuudios», et Eesti-Soome laevaliikluse taastamine on uudis, mida pikisilmi ootab kogu Eesti turismisektor. «Tõsi, me oleme soomlaste osas olnud minu hinnangul ühiskonnas natuke üleolevad ja võtnud neid iseenesest mõistetavana. Aga täna, kui nad on puudu, siis me tunneme neist ikka väga suurt puudust,» nentis Arakas.

Eriti olulise tähtsusega on põhjanaabrid Arakase hinnangul just Eesti väikeste kuurortlinnade, nagu Pärnu, Haapsalu või Kuressaare, jaoks.

Ühtlasi soovitas saatekülaline Eesti valitsusel Soome kolleegide suhtes vähem suud pruukida. «Valitsuse tasandil võiks kujuneda uueks sotsiaalseks normiks see, et kuskil kõrvalises raadiojaamas me Soome peaministri kohta halvasti ei ütle. Vast see loob ka eeldused, et diplomaadid suudavad läbi rääkida, millal Soome liitub meie kolme Balti riigiga sellesse samasse vaba liikumise tsooni.»

Küsimusele, millal võiks saabuda kuldne aeg kinnisvaraostja jaoks, vastas Arakas, et kindlasti pole see veel kätte jõudnud, kuid sügisel saabub kindlasti tõehetk.

Kommentaarid (30)
Copy
Tagasi üles