Nädalavahetusel rünnati kinnistuportaali

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SIM-kaart ja ID-kaart..
SIM-kaart ja ID-kaart.. Foto: Elmo Riig / Sakala

Nädalavahetusel rünnati mobiil-ID autentimislahenduse kaudu registrite ja infosüsteemide keskuse poolt hallatavat kinnistuportaali.  

Rünnaku  tulemusena said mitmed inimesed oma telefonidele mobiil-ID autentimise sõnumeid, mis palusid sisestada portaali sisenemiseks PIN 1 parooli.

Teadaolevalt kinnistuportaalile tehtud ründe tagajärjel mingeid kahjustavaid tagajärgi ei tekkinud ning registrite ja infosüsteemide keskus on teinud politseile ründe kohta avalduse.

Registrite ja infosüsteemide keskuse direktori Mehis Sihvarti sõnul on igasugune rünne riiklike infosüsteemide vastu üheselt taunitav ning tegemist on pahatahtliku aktiga.

RIK paneb kõigile mobiil-ID kasutajatele südamele, et enne oma PINide sisestamist peab veenduma, et PINi sisestamise protsessi on algatanud inimene ise ning et sõnumiga saadetud kontrollkood on sama, mis portaalis näidatakse.

Kinnistuportaal on veebipõhine infosüsteem, mis võimaldab koostada kui ka esitada kinnistamisavaldusi ja jälgida esitatud avalduste menetlusinfot reaalajas. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles