Lätis varastati suur hulk tehnikaseadmeid (1)

Copy
ELKO laohoone Riias.
ELKO laohoone Riias. Foto: AS ELKO Grupa

Möödunud nädalavahetusel toimus Riias elektroonikamüüja ELKO laos ulatuslik vargus. Ettevõte lõi vargaid tabada aitava info kogumiseks 200 000-eurose fondi, millest makstakse vargaid tuvastava info jagajatele.

Ettevõte on kindel, et varguse pani toime organiseeritud rühmitus, mille liikmed pääsesid ettevõtte lattu kõrvalasuvast laohoonest. Konkreetseid kahtlusaluseid aga veel pole.

Vargusega seoses muretseb ELKO, et Baltimaade ja Ida-Euroopa turule ilmub suur hulk varastatud kaupa: mobiiltelefonid, sülearvutid, protsessorid, video- ja mälukaardid jpm. 

«Kutsume üles kõiki selles valdkonnas töötavaid partnereid meiega ühendust võtma, kui peaks tekkima kahtlus mõne kauba päritolu suhtes. Soovi korral anname võrdluseks varastatud kaupade seerianumbrid. Peame ka hoiatama, et varastatud kauba edasimüük on ebaseaduslik ja need võidakse edasimüüjatelt või ostjatelt konfiskeerida,» rääkis ELKO Grupi direktor Svens Dinsdorfs.

Kuna kaubad olid täielikult kindlustatud, ei mõjuta vargus ettevõtte tegutsemisvõimekust. Arvestades aga varguse ulatust, otsustas ELKO siiski pakkuda kuni 200 000 euro suurust preemiat teabe eest, mis aitaks kuriteoga seotud isikud tuvastada. Tasu kehtib nii Lätis kui ka välisriikides.

ELKO turundusjuht Mara Skudra selgitas, et praegu nad ei avalda varastatud kaupade kogust ja väärtust, aga täpsustas, et kuna tuvastamiseni viiva informatsiooni eest on tasuks kuni 200 000 eurot, võivad kõik järeldada, et vargus oli märkimisväärselt suur. Põhiliseks varastatud kaubaks on väikesed, ent väärtuslikud ja kergesti edasimüüdavad elektroonikaseadmed. 

Kui kellelgi on varguse kohta teavet, palub ettevõte sellest kirjutada meiliaadressile reward@elkogroup.com.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles