Elektrilevi: elektri tarbimine on vähenenud, ent kartsime hullemat

PM Majandus
Copy
Elektrilevi peahoone.
Elektrilevi peahoone. Foto: Elektrilevi

Elektrilevi klientide poolt aprillis tarbitud elektrienergia kogus vähenes ligikaudu 7 protsenti võrreldes läinud aasta sama ajaga. Selle aasta märtsiga võrreldes jäi aga tarbimine samale tasemele.

«Hea on tõdeda, et täismahus eriolukorrast mõjutatud aprill ei osutunud elektritarbimise languse osas sedavõrd tõsiseks kui mõningatel hinnangutel võis karta. Aprillis pole kriisi mõju märtsiga võrreldes süvenenud,» tõdes Elektrilevi juhatuse liige Priit Treial.

Tarbimise muutus Elektrilevi võrgus jäi aprillis märtsi teise poolega sarnaseks nii äri- kui ka koduklientide puhul. 

Võrreldes eelmise aastaga langes tänavu aprillis Elektrilevi äriklientide tarbimine 11 protsenti. Kodukliendi tarbimine seevastu kasvas keskmiselt 16 protsendi võrra. Kesk- ja Lõuna-Eestis ulatus kasv lausa 21 protsendini. Kuna aga ärikliendid tarbivad elektrienergiat tervikuna oluliselt suuremas mahus kui kodukliendid, siis kogumuutusena tarbimine aprillis vähenes.

Kuna tänavune aprill oli möödunud aastast jahedam, keskmiselt ligi 3 kraadi, siis taandades välja temperatuuri mõju, võib koroonakriisist tingitud elektritarbimise vähenemiseks Elektrilevi sõnul hinnata ligikaudu 7 protsenti. Koos temperatuuri mõjuga jäi langus 4 protsendi piiresse.

Elektritarbimine Elektrilevi võrgus oli aprillis 565 GWh (gigavatt-tundi).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles