Aller: Eestile tekitab muret ELilt põllumajandustoetuste saamine

BNS
Copy
Maaeluminister Arvo Aller valitsuse pressikonverentsil.
Maaeluminister Arvo Aller valitsuse pressikonverentsil. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Maaeluminister Arvo Aller kohtus teisipäeval videosilla teel Saksamaa toidu ja põllumajandusministri Julia Klöckneriga ning rõhutas, et Eestile tekitab muret Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika (ÜPP) finantseerimise tagamine.

«Uus Euroopa Liidu Nõukogu eesistumisperiood, mis algab 1. juulil, ei ole Saksamaale kerge, sest muude küsimuste kõrval tuleb eesistujamaal hakata lahendama Covid-19 viiruse põhjustatud kriise. Mul on hea meel, et pandeemiakriiside kõrval saime rääkida ka maaelu ja põllumajanduse vaatest olulistel teemadel,» ütles Aller pressiteates.

Aller märkis, et üks Eesti jaoks olulisi murekohti on Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika (ÜPP) finantseerimise tagamine, mis tuleb viia kooskõlla põllumajandusele pandud ootuste ja kohustustega. «Kindlasti on vaja jõuda kiiresti kokkuleppele järgmise perioodi eelarves ja liikuda edasi otsetoetuste võrdsustamise suunal,» lisas ta.

«Probleemina tõime esile väikesemahulise rannapüügi ning sisevete kalapüügi võrdse kohtlemise vajaduse,» ütles minister. «Samuti soovime kvoodiülekande suurendamise võimalust, kuna kalaturul on keerulised ajad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles