Vähemalt 71 000 inimest peab tulumaksutagastust kauem ootama

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuludeklaratsiooni täitmine e-maksuametis.
Tuludeklaratsiooni täitmine e-maksuametis. Foto: Liis Treimann.

Kui varem said kõik e-maksuameti kaudu saabunud ja probleemivaba tuludeklaratsiooni esitanud kiire tulumaksu tagastuse 5 tööpäeva jooksul, siis tänavu tuleb paljudel oodata tulude deklareerimise lõppu ehk siis 3. aprilli. See puudutab vähemalt 71 000 isikut, teatas maksuamet.

Kiiret tagastust ei tasu loota nendel, kes esitasid oma möödunud - 2010. aasta - tuludeklaratsiooni hilinemisega ehk siis pärast 31. märtsi 2011 ja kellel olid maksuvõlad perioodil 15. veebruar 2011 kuni 14. veebruar 2012.

Tähtajaks jättis oma 2010. aasta tuludeklaratsiooni esitamata ligi 23 000 maksumaksjat. Aasta jooksul on olnud võlgasid 71 000 füüsilisel isikul.

Maksu- ja tolliameti teeninduskorralduse osakonna juhtivspetsialist Hannes Udde märkis, et raha tagastamisega ootamise mõte on kasvatada maksumaksjates seaduskuulekust.

«Jätkuvalt on meil palju neid inimesi, kes ei esita oma tuludeklaratsiooni tähtajaks ega tasu riigile õigeks ajaks oma maksusid. Edaspidi saavad kiire tulumaksu tagastuse ainult seaduskuulekad maksumaksjad,» lisas Udde.
Neile, kes esitavad oma tuludeklaratsiooni elektrooniliselt, kelle deklaratsioon ei vaja täiendavat kontrolli ja kes olid möödunud aasta jooksul seaduskuulekad, alustab amet tulumaksu tagastusi hiljemalt 27. veebruaril 2012.

2011. aasta tulu saab deklareerida elektrooniliselt läbi e-maksuameti/e-tolli keskkonna alates 15. veebruarist. Samast kuupäevast saab eeltäidetud tuludeklaratsioonide väljatrükke ka MTA teeninduskohtadest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles