Lux Express taasalustab rahvusvahelist reisijatevedu Riiast

BNS
Copy
Lux Express buss
Lux Express buss Foto: Joakim Klementi

Pärast koroonapiirangute tühistamist alustab bussifirma Lux Express rahvusvahelist reisijatevedu Riiast 8-10 väljumisega päevas, mida on kolm korda vähem võrreldes pandeemia-eelse ajaga, ütles kompanii peadirektor Janno Ritsberg BNS-ile.

«Meie rahvusvahelised liinid on olnud suletud ligi kaks kuud. See periood on olnud kompanii jaoks raske ja väljakutse, kuid me loodame, et tegevus ja kasv taastub,» ütles Ritsberg ja lisas, et Lux Expressi Läti firma sulgemist ei ole isegi kaalutud.

Ritsberg märkis, et Lux Expressi töötajad Lätis on olnud sel raskel perioodil mõistvad, nii nagu kogu Lux Expressi grupis.

«See ei tähenda, et meil ei tule Lux Expressi gruppi ümber struktureerida,» sõnas ta.

Vastates küsimusele, kas pärast piirangute tühistamist on Lux Express suuteline jätkama reisijate transporti varasemas mahus, ütles Ritsberg, et kõigepealt taasalustab kompanii reise Riia-Tallinn ja Riia-Vilnius liinidel.

Ritsbergi sõnul on praegu raske prognoosida reiside arvu päevas, kuid on plaanitud alustada umbes 4-5 reisiga päevas Riiast Tallinna ja sama hulga reisidega Riiast Vilniusesse ning reisid on kavandatud hommikule, lõunale ja õhtule.

«Kuid see on kaugel väljumiste arvust, mis meil oli enne piirangute kehtestamist. Varem, kõikidel suundadel, tegime päevas Riiast 32 reisi, kuid nüüd alustame 8-10 reisiga päevas,» ütles ta, lisades, et reiside arv sõltub nõudlusest, samuti piiride avamisest Venemaa ja Valgevenega. Seni, kuni need piirid on kinni, ei saa Lux Express taasalustada reise Peterburi ja Minskisse.

Lux Express hinnangul võtab reisijate arvu taastumine kriisieelsele tasemele poolteist aastat, ütles firma tegevjuht. «Me ei tea, mida sügis toob, me prognoosime, et endise reisijate tasemeni lähenemine võtab umbes 18 kuud,» sõnas Ritsberg ning lisas, et äri on ka väga hooajaline, tipnedes suvel.

«Tänavune hooaeg tuleb nõrk ja sõltub ainult kohalikest reisijatest. Lätist, Eestist, Leedust, võib-olla ka Soomest ja Poolast, kuid mitte rohkem,» ütles ta.

«Pikas plaanis on eesmärk praegusest kitsikusest välja tulla, sest seisaku perioodil on rahvusvaheline äri kannatanud suurt kahju, millest taastumine võtab aastaid. Me peame selle olukorraga toime tulema, sest me ei saa seda mõjutada,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles