Pikk rendivaidlus võib Solarise keskuse kinota jätta (1)

BNS
Copy
Solarise keskus.
Solarise keskus. Foto: Liis Treimann

Apollo Group OÜ-le kuuluv Solaris Kino OÜ ei välista Solarise keskuses tegevuse lõpetamist, kuna pikalt vindunud vaidlus rendi- ja muude kõrvalkulude suuruse üle pole jätkuvalt lahendus saanud. 

Viimase võimalusena pöördus Solaris Kino OÜ saneerimistaotlusega Harju maakohtu poole, mis menetluse ka alustas. 

Solaris Kino OÜ tõdes, et neil ei ole seni õnnestunud leida Solarise keskuse omanikega mõistlikku renditingimuste ja kõrvalkulude kokkulepet, ja see on takistanud ka omapoolsete investeeringute tegemist kinosaalide arendamisse.

Ettevõtte kinnitusel on selge, et senistel tingimustel on kino opereerimine Solarises muutunud võimatuks ja saneerimismenetluse luhtumisel tuleb tegevus seal lõpetada. Samas on Solaris Kino OÜ valmis jätkama, kui saneerimismenetluse käigus vaadatakse üle senised ebamõistlikud tegevuskulud ja lepitakse kokku rentijapoolsed investeeringud.

Apollo Group OÜ nõukogu esimees Sven Nuutmann rõhutas, et saneerimistaotlus puudutab vaid Solarises tegutsevat kino. «Apollo teistel kinodel on neid majutavate kaubanduskeskustega väga tulemuslik koostöö, selle kinnituseks on kahepoolsete investeeringute toel üha moodsamad kinosaalid ja laiem teenustevalik,» ütles Nuutmann. Ta lisas, et eriolukorra ja riigipoolsete piirangute lõppedes on Apollo kinod klientidele taas avatud.

Eesti suurima kinoketina omab Apollo kinosid üle Eesti Tallinnas, Pärnus, Tartus, Narvas ja Saaremaal, mahutades oma 37 kinosaali 5600 filmihuvilist. 2019. aastal avas Apollo esimesed kinod ka Lätis ja Leedus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles