Täna võib selguda hädas Tallinki saatus

BNS
Copy
AS Tallink Grupi nõukogu liige Ain Hanschmidt Tallinna sadama D-terminalis seal koroonaviiruse tõttu jõude seisva Silja Europa juures.
AS Tallink Grupi nõukogu liige Ain Hanschmidt Tallinna sadama D-terminalis seal koroonaviiruse tõttu jõude seisva Silja Europa juures. Foto: Andres Haabu

Valitsus arutab neljapäevasel kabinetinõupidamisel Tallink Grupile laenu andmist.

Tallink Grupp on esitanud taotluse riigilt 150 miljoni eurose likviidsuslaenu saamiseks. Tallinki tulud on kriisi ajal kukkunud ligi 90 protsenti: laevareisid on suurel määral peatatud, hotellid tühjad, spaadest vesi väljas, taksod ootavad kliente ja Burger King avamist.

«Oluline on, et riigiabi ei jääks kuhugi kinni, ei veniks liialt. Muidu me Soome, Taani ja Rootsi konkurentidega võrreldes kaotame, sest nemad saavad toetust, aga meie ei saa,» ütles Tallinki omanik Ain Hanschmidt hiljuti Postimehele antud intervjuus.

Valitsuse isaeelarvesse on sisse kirjutatud 300 miljonit eurot riigifirmade või strateegilise tähtsusega ettevõtete tarbeks. Esmaspäevase seisuga oli meetmele ainsa laenutaotluse esitanud Tallink.

Kõik laenutaotlused, mis on suuremad kui 10 miljonit eurot, peavad saama eraldi valitsuse heakskiidu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles