Registreeritud töötute arv kasvas nädalaga rohkem kui 1500 inimese võrra

BNS
Copy
Töötukassa.
Töötukassa. Foto: Margus Ansu

Möödunud nädalal registreeriti 1534 uut töötut, mis on eelneva nädalaga võrreldes kaheprotsendine kasv; pühapäevase seisuga oli töötuid 48 822.

Seejuures kasvas registreeritud töötute arv möödunud nädalal aeglasemalt kui varasematel eriolukorra nädalatel, teatas töötukassa. Registreeritud töötute arv on kuuga kasvanud 15 protsenti, registreeritud töötuse määr on 3. mai seisuga 7,5 protsenti.

Kuigi töötuna registreerimiste arv eelmisel nädalal oli madalam kui varasematel nädalatel, siis tuleb töötukassa teatel ka arvestada, et möödunud nädalasse jääb üks riikliku püha päev, mistõttu registreerimisaktiivsus oli tõenäoliselt mõnevõrra madalam.

Eelmisel nädalal lisandunud uutest registreeritud töötutest 34 protsenti olid oma viimaselt töökohalt koondatud. Koondatute osakaal on veidi kasvanud.

Registreeritud töötuse määr oli 3. mai seisuga kõrgeim – 13 protsenti – Ida-Virumaal ja madalaim – 4,6 protsenti – Hiiumaal. Alates eriolukorra väljakuulutamisest on registreeritud töötus kasvanud kõigis maakondades. 

Kokkuvõttes on registreeritud töötute arv alates eriolukorra algusest 13. märtsil kasvanud 33 protsendi võrra. Töötuna arvelolek on eriolukorra ajal lõpetatud enam kui 5500 korral. 

Eelmisel nädalal esitas kollektiivse koondamisteate viis asutust, kelle poolt esialgselt esitatud informatsiooni alusel kavandatakse koondada 317 töötajat. Seda on oluliselt rohkem kui paaril eelneval nädalal – ülemöödunud nädalal esitas kollektiivse koondamisteate kolm asutust, mis puudutasid 84 töötajat. Nädal varem oli asutusi viis ja koondatavaid töökohti 153.

Seejuures puudutavad möödunud nädala koondamisteated peamiselt kolme suurt hotelli, kus esialgse informatsiooni kohaselt kaotab töö 251 inimest.

Meriton Hotelsi kollektiivse koondamise teade puudutab seejuures esialgse info kohaselt 70 töötajat, Swissotel kavandab koondada 83 töötajat ja Radisson Blu Sky operaator Astlanda Hotelli AS 98 töötajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles