Martin Helme: Kredex hakkab raha välja maksma sel nädalal (1)

BNS
Copy
Rahandusminister Martin Helme.
Rahandusminister Martin Helme. Foto: Remo Tõnismäe

Rahandusminister Martin Helme sõnul peaks Kredexi laenude väljamaksmine algama hiljemalt selle nädala lõpus.

Minister nentis esmaspäevasel riigieelarve kontrolli erikomisjoni istungil, et Kredexi ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) meetmete väljamaksmisel on tekkinud küll teatav pudelikael, ometi pole see tema hinnangul prognoositust hullem.

Töötukassa meetme osas märkis Helme, et esimesel kuul on seda kasutatud ettearvatust vähem. Samas tõi ta välja, et praegu on koos vaid märtsikuu arvud ja aprillis on tõenäoliselt näha kasvu.

Ministri hinnangul on meede praegu oma eesmärki täitnud ja koondamisi ära hoidnud. Seda, kas koondamised tulevad meetme lõppemise järel hilinemisega või jäävadki ära, on Helme sõnul praegu veel vara öelda.

Helme lisas, et töötukassa meetme pikendamise ettepanek on valitsuse aruteludest läbi käinud, ent otsuse tegemiseks tuleb ära oodata maikuu lõpp. Sisulist arutelu meetme pikendamise osas pole valitsuses veel toimunud.

Veel rääkis rahandusminister, et maksulaekumised langevad praeguse seisuga ootuspärases ulatuses. Riigikassa likviidsusega tema kinnitusel praegu probleeme pole.

Seni on riik võtnud kaks laenu, 750 miljoni ja 200 miljoni euro ulatuses. Helme sõnul on tehtud ettevalmistusi selleks, et vajadusel uusi laene võtta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles