Miinijahtija Sakala osaleb rahvusvahelisel õppusel Open Spirit 2020

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Eesti mereväe miinijahtija Sakala, staabi- ja toetuslaev Wambola ja miinijahtija Ugandi.
Eesti mereväe miinijahtija Sakala, staabi- ja toetuslaev Wambola ja miinijahtija Ugandi. Foto: Kaitseväe peastaap
  • Kevadine miinitõrjeõppus Open Spirit toimub vaatamata eriolukorrale
  • Irbe väinas toimuval rahvusvahelisel operatsioonil osaleb Eestist üks laev

Tänasest osaleb miinijahtija Sakala koos miinituukritega Irbe väinas toimuval kahenädalasel miinitõrjeõppusel Open Spirit. 

Õppuse eesmärgiks on sõdade käigus veestatud meremiinide ja muude lõhkekehade avastamine ning kahjutuks tegemine.

«Kaks viimast sõda on Läänemerre jätnud suure hulga ajaloolisi lõhkekehi. Iga-aastane rahvusvaheline õppus Open Spirit ja sellel osalev Eesti mereväe miinijahtija Sakala annavad oma märkimisväärse panuse ohutuma meresõidu tagamiseks,» ütles laevastiku ülema ülesannetes kaptenleitnant Mati Terve lisades, et õppuse käigus parandavad NATO liitlased ja partnerid oma oskusi ajalooliste lõhkekehade otsimisel, nende kahjutuks tegemisel ja üksustevahelist koostegutsemisvõimet.

«Õppuse toimumine saadab ka signaali, et vaatamata praegusele eriolukorrale pole kannatanud liitlaste vaheline solidaarsus, valmidus ja pühendumus kollektiivkaitsesse,» lisas kaptenleitnant Terve.

Lisaks Eesti mereväe miinijatijale Sakala võtavad õppusest osa Balti miinitõrjeeskaadri Baltron laevad: Läti mereväe staabi- ja toetuslaev Virsaitis, miinijahtijaid Tālivaldis ja Rūsinš, samuti Norra mereväe miinijahtija Otra, Hollandi mereväe miinijahtija Willemstad ning kolm Saksa mereväe miinijahtijad Datteln, Weilheim ja Gromitz.

Miinitõrjeoperatsiooni Open Spirit korraldatakse igal aastal erinevas Balti riigis. Sel aastal juhib operatsiooni Läti merevägi. Eesmärgiks on lõhkekehade avastamise ja kahjutuks tegemise teel Läänemere veeteede ohutumaks muutmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles