Aas: Rail Balticu peatamine tooks Eestile kahjunõuded ja leppetrahvid (31)

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Majandus- ja taristuminister Taavi Aas eelmisel kuul saate «Otse Postimehest» stuudios.
Majandus- ja taristuminister Taavi Aas eelmisel kuul saate «Otse Postimehest» stuudios. Foto: Tairo Lutter

Majandus- ja taristuministri Taavi Aasa (Keskerakond) kinnitusel pole Rail Balticu rongi peatumisest hetkel märke: pigem kogub see hoogu ning on seljatamas projekteerimisfaasi, mille järgmine peatus on täiemahuline ehitus. Projekti halvamine tooks kahjunõudeid Euroopa Liidult ja lõunanaabritelt ning leppetrahve käimasolevate töövõtulepingute ennetähtaegse lõpetamise tõttu.

Kui siseminister Mart Helme ja rahandusminister Martin Helme (EKRE) rääkisid pühapäeval raadios, et erakond üritab seista kulutuste eest – näiteks viaduktid ja trammiliinid –, mis on vajalikud ja kasulikud, aga ei aita ehitada raudteed, siis Aasa sõnul on kõik Rail Balticu rajamiseks tehtud ja tulevikus tehtavad kulutused alati otseselt kiirraudteega seotud.

«Mingite muude kulude tegemine Rail Balticu egiidi all ei ole lihtsalt otstarbekas, läheb vastuollu avalike vahendite säästliku kasutamise printsiibiga ning ei ole Euroopa Liidu toetuse kasutamise mõttes ka lihtsalt abikõlblikud ning tuleks tagasi maksta,» sõnas Aas.

Kommentaarid (31)
Copy
Tagasi üles